Evde Kolay ve Lezzetli Dondurma Tarifi: Sıcak Yaz Günlerine Serinlik Katın

Yaz aylarının en sevilen lezzetlerinden biri dondurmadır. Serinletici etkisi ve çeşit çeşit aromaları ile dondurma, her yaştan insanın vazgeçilmez tatlıları arasında yer alır. Evde dondurma yapmak ise sanıldığı kadar zor değil! İşte size evde kolayca yapabileceğiniz nefis bir dondurma tarifi. Üstelik bu tarifle sevdiklerinize doğal ve katkısız bir lezzet sunabilirsiniz.
Ev Yapımı Dondurma Tarifi
Malzemeler
· 2 su bardağı süt
· 1 su bardağı krema
· ¾ su bardağı şeker
· 1 çay kaşığı vanilya özütü
· ½ su bardağı çilek püresi
· 2 adet yumurta sarısı
Yapılışı
Süt ve Kremayı Hazırlayın: Orta boy bir tencereye süt ve kremayı ekleyin. Karışımını orta ateşte ısıtın ve kaynama noktasına gelmeden ocaktan alın.
Şeker ve Yumurta Sarılarını Çırpın: Ayrı bir kapta şeker ve yumurta sarılarını iyice çırpın. Karışımın renginin açılması ve krema kıvamına gelmesi gerekiyor.
Süt Karışımını Ekleyin: Yavaş yavaş süt ve krema karışımını yumurta ve şeker karışımına ekleyin. Bunu yaparken sürekli karıştırın ki yumurtalar pişmesin.
Karışımını Isıtın: Tüm karışımı tekrar tencereye alın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Karışım koyulaşana kadar (yaklaşık 10 dakika ) bu işlemi yapın. Kaynamamasına dikkat edin.
Vanilya ve Çilek Püresini Ekleyin: Ocaktan aldığınız karışıma vanilya özütünü ve çilek püresini ekleyin iyice karıştırın.
Soğutun ve Dinlendirin: Karışımı bir kaba alın ve oda sıcaklığına gelene kadar soğutun. Ardından buzdolabına en az 4 saat dinlendirin. Tercihen bir gece bekletin.
Aralıklarla Tekrar Dondurun: Karışımı dondurucuya dayanıklı bir kaba alın ve her 30 dakikada bir karıştırarak (yaklaşık 3 saat ) dondurun.
Servis edin ve Keyfini Çıkarın: Hazırladığınız dondurmayı kaselere paylaştırın ve hemen servis edin. Üzerine taze meyveler, çikolata parçacıkları veya fındık ile süsleyebilirsiniz.
Dondurma Yapmanın Püf Noktaları
· Malzeme Kalitesi: Kullanacağınız süte ve krema taze ve kaliteli olmalı. Bu dondurmanın lezzetini doğrudan etkiler.
· Tatlandırıcılar: Dondurmanıza çeşitli meyve püreleri, çikolata, fındık veya vanilya özütü ekleyerek farklı tatlar yaratabilirsiniz. Doğal tatlandırıcılar kullanarak daha sağlıklı bir dondurma elde edebilirsiniz.