Brokolinin Faydaları Nelerdir? Brokoli İle Sağlığınızı Destekleyin!

Brokoli, sağlıklı yaşamın vazgeçilmez bir parçası olan ve mutfaklarda sıkça tercih edilen bir sebzedir. Turpgiller familyasının bir üyesi olan brokoli, vitamin, mineral ve bioaktif bileşikler sayesinde sağlığa oldukça faydalı bir besindir. Aynı zamanda düşük kalori ve yüksek besin değeri sayesinde diyet öğünleri için harika bir besindir.
Brokolinin Bilinmeyen Faydaları
· Zengin folik asit bulunduran brokoli, karaciğeri enfeksiyon ve hastalık risklerinin önüne geçmeye yardımcı olur.
· Brokoli suyu, A,C,E ve B vitaminlerini zengindir.
· Brokoli kalsiyum içeriği sayesinde süt ve süt ürünlerini tüketemeyenler için ideal bir besin kaynağıdır.
· Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını destekler.
· Lif bakımından zengin olan brokli, bağırsakları destekler ve diğer hastalıklardan korumaya yardımcı olur.
· Vitamin ve minerall bakımından zengindir.
· İyi bir lif kaynağı olan brokoli, kan şekerinin düzenlemeye destek olur.
· İçerdiği C vitamini ile ağız ve diş sağlığını korunmasında destek sağlar.
Brokoli Nasıl Tüketilir?
Brokoli, pişmiş, haşlanmış ve sadece suyu olarak tüketilebilir. Fakat C vitamini içeriği, mikrodalga, kızartma, ve buharda pişirildiğinde, çözünür ve protein ve şekeri azaltır. Brokoli besini çok kısa haşlanarak (ve suyu) sağlıklı ve besin değerini kaybetmeden tüketilebilir.
Brokoli Yıkanır Mı?
Brokoli besini, tüketilmeden önce sirkeli suda bekletilerek ve sonrasında temiz suyla yıkanarak tüketilmesi önerilir.
Brokolinin Yan Etkileri Nelerdir?
Brokolinin yüksek lif içeriğinden kaynaklı yaygın görülen yan etkileri; Çiğ tüketim sonrası, gaz, midede şişkinlik ve bağırsakta tahrişe sebep olabilir.
İlaç kullanan kişilerin ise brokoli yemeden önce Doktorlarına danışmaları önerilir.