Balkabağının Bilinmeyen 5 Faydası!

24-02-2024 09:54
Balkabağının Bilinmeyen 5 Faydası!

Genellikle tatlısı ile bilinen balkabağının yemeği ve kızartması da yapılmaktadır. Vitamin ve mineral bakımından zengin olan balkabağı sebzesi kış aylarında mikroplara karşı güçlü bağışıklığı sağlar.

Balkabağı içeriğinde bulundurduğu yüksek miktarda, A, B, E vitamini, demir, potasyum, magnezyum gibi birçok vitamin sayesinde oldukça faydalıdır. Balkabağı birçok Ülkede bereket meyvesi ve evleri süsleyen bir aksesuar olarak kullanılmaktadır. Çekirdeği ise kalp sağlığına önemli fayda sağlamaktadır. Balkabağı işlenmiş şeker yerine pekmez, tahin veya tarçınla tüketilmesi önerilmektedir. Tatlısı daha sık tercih edilen balkabağının kış aylarında yapılan çorbası vücut direncini arttırmaya yardımcı olur.

Balkabağının ilk akla gelen faydalarından biri; alerjik reaksiyonların vücutta çoğalmasını engelleyerek direnci arttırmaktır. Kış aylarında sıklıkla yaşanılan üst solunum yolları hastalıklarının önüne geçer.

Güçlü bir antioksidan olan balkabağı vücuttaki virüs, bakteri ve mikropları temizler. A vitamini zenginliğiyle göz sağlığını destekler. Kemik dokularını iyileştirerek yaraların hızlı iyileşmesinde etkide bulunmaktadır. Vücudun ihtiyacı olan potasyumu artırır ve kan basıncını düzenler. Günlük potasyum ihtiyacı 2 dilim balkabağında bulunduğu belirtilmektedir.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.